Miljöcertifierad kaffe

Vi på Sweet Coffee vill att produkterna vi säljer är hållbara och miljövänliga. Därför ser vi till att en tredje oberoende part certifierar allt kaffe vi säljer.

Miljöcertifierad kaffe logotyper

En tredjepartscertifiering av kaffet innebär att kontroller görs för att garantera att kaffet produceras på ett hållbart vis. Ett kaffe du kan dricka med gott samvete kort sagt. På så vis är hållbart kaffe bättre än vad konventionellt producerat kaffe är och smakar dessutom bättre.

Vill du veta mer? Fyll i så hör vi av oss inom kort.

Din email eller telefonnr:

Därför säljer vi bara hållbart kaffe

Varför har vi på Sweet Coffee valt att bara sälja hållbart kaffe? Svaret på det är lika enkelt som det är självklart för oss. I många länder där kaffe produceras är risken för dåliga arbetsförhållanden och otrygghet på arbetsplatsen hög. Detta ställer krav på oss som säljer kaffe. Vi behöver således vara noga med och ta ansvar för att det kaffe vi erbjuder våra kunder inte bara håller en god standard, utan är medmänskligt producerat under goda förhållanden.

Vi ser även till att kaffet vi erbjuder blir certifierat av en tredje part – allt för att kunna säkra upp för att nutiden och framtiden för kaffeodlare och miljön är hållbar!

Många av rosterierna som finns representerade i vårt kaffesortiment arbetar aktivt för att hjälpa kaffeodlare att frångå konventionell odling till att övergå till hållbar. Kort förklarat innebär det att utbilda kaffebönderna i hur de ska göra för att odla fler klimattåliga kaffeplantor och även lära dem att distribuera dessa från producent till konsument. Vi ser även till att kaffet vi erbjuder blir certifierat av en tredje part – allt för att kunna säkra upp för att nutiden och framtiden för kaffeodlare och miljön är hållbar!

Tredjepartscertifiering av hållbart kaffe

Systemet för hur kaffe blir certifierat är omfattande. Det handlar om att kaffeproduktionen från början till slut måste stå för miljöhänsyn, förbättrade jordbruksmetoder, god arbetsmiljö för de som arbetar med kaffet och samtidigt motverka diskriminerande omständigheter och barnarbete. För att du ska vara säker på att kaffet vi säljer står för detta sker en tredjepartskontroll med certifiering löpande. Det betyder att en oberoende och opartisk aktör tryggar att våra leverantörer uppnår alla kriterier. Allt kaffe som säljs på Sweet Coffee är tredjepartscertifierat, antingen via UTZ, Krav, Fairtrade, Rainforest eller EU-blomman.